Az év elején aláírt együttműködést terjesztheti ki a két autógyártó az elektromos meghajtás, illetve az önvezető autózás terültére. Információk szerint a Volkswagen igazgatótanácsa támogatja a közös utat.ford

A Handelsblatt információi szerint a Volkswagen igazgatótanácsa akár már a következő, jövő csütörtöki ülésén szavazhat arról, hogy szorosabbra fűzze együttműködését a Forddal. A két autógyártó így közösen fejlesztheti tovább elektromos, illetve önvezető autóit. A német gazdasági lap információi szerint az igazgatótanács támogatná a közös utat.

Információk szerint ez csak a közös munka kezdete lenne. A Volkswagen hozzáférést biztosítana a Ford számára moduláris elektromos platformjához, az MEB-hez. Egy ilyen platform sok milliárd eurós fejlesztési költségeiből takaríthat meg jelentős összegeket a Ford, amely elektromos hajtású autók nélkül nem tudna megfelelni a szigorodó európai kibocsátási feltételeknek. A Volkswagennek viszont jól jönnének a Ford önvezető autózás területén szerzett tapasztalatai. Az együttműködési megállapodás kiterjesztése a Handelsblatt szerint Herbert Diess, Volkswagen vezérigazgató egyik legnagyobb sikere lenne.

A teljes cikk elérhető ezen a linken.

Forrás: autopro.hu

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien