önvezető autó_újVezető külföldi műszaki felsőoktatási intézmények esetében az autonóm járművekhez kapcsolódó mérnöki tudományok magas szintű oktatása kiemelt jelentőséggel bír, amely egyúttal egyezik a nemzetközi járműipari igényekkel is. A közlekedési ágazatok folyamatos fejlődése az autonóm működés irányába halad, így a mérnöki képzéseknek is ezt az irányt kell követniük.

Felismerve a jövő oktatásának új irányait és a hazai járműipari fejlesztő cégek elvárásait, már két intézményben is lehetőség van az autonóm járművek területén továbbtanulni. A BME-n Autonomous Vehicle Control Engineer néven, az ELTE-n Computer Science for Autonomous Driving néven indult angol nyelvű mesterképzés.

Ezen kívül a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar több területen kínál képzést mindazoknak, akik a járművek, a közlekedés vagy a logisztika területével szeretnének behatóbban megismerkedni. Mind három alapképzést mesterképzés követi, illetve azoknak, akik az önvezető járművekkel szeretnének foglalkozni diploma után, angol nyelven indítottunk Autonomous Vehicle Control Engineer szakot. Mesterképzéseink duális formában is végezhetők, így aki már az egyetemi évek alatt komoly szakmai tapasztalatot szeretne szerezni a járműipar, a közlekedés vagy a logisztika területén a szakma legnevesebb nemzetközi vállalatainál, az velünk ezt is megteheti.

 

 

 

 

 

agy_kicsiLehetőségek

Kiválóan felszerelt laborjainkban, járműcsarnokunkban az előadásokon hallott elméleti ismereteidet a gyakorlatban is kipróbálhatod. Szoros együttműködésben oktatunk, kutatunk és dolgozunk nemzetközi ipari partnereinkkel, így biztos lehetsz benne, hogy mindig naprakész tudást kapsz. Legtöbb diákunk már a diploma megszerzése előtt elhelyezkedik a terület legnevesebb hazai cégeinek egyikénél.

 

 

repülős_kicsiHogy még többet érj el

A Közlekedésmérnöki Szakkollégium lehetőséget biztosít a szakma közelebbi megismerésére. Céljuk, hogy a legkülönfélébb programok révén kapcsolat alakuljon ki a műszaki értelmiség és az egyetemen nevelkedő következő generáció között. Az Erasmus ösztöndíj segítségével lehetőséged van arra, hogy külföldön végezd el a képzés egy részét. A Mentor Gárda segít, hogy gördülékenyen menjen minden. Akár a tanulmányokban, akár az adminisztratív útvesztőkben tévedtél el, van kihez fordulnod segítségért.

 

A group of friends talking in the street after class

Jövő

Ha az alapképzés után az MSc képzést is nálunk végzed, még magasabb szintű tudásra tehetsz szert, még több esélyed lesz, hogy diploma után tiéd legyen az álom-munka. Az MSc képzést duális formában is végezheted nálunk, azaz a tanulmányaid egy részét hagyományos formában, másik részét a kiválasztott partner cégnél végzed. És miért éri meg? A pályakezdő mérnökök átlagosan bruttó 500.000 forintos kezdőfizetésre számíthatnak*.

*a 2018-as Hays Salary Guide alapján

Fotó: shutterstock, pixabay

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien