pexels-photo-228094Szándéknyilatkozatot írt alá Magyarország, Ausztria és Szlovénia az önvezető járművek fejlesztésével és tesztelésével kapcsolatban, ez pedig további lendületet ad az együttműködésben részt vevő országok gazdaságainak. A közös projektekkel a partnerek az intelligens mobilitási eszközök, az önvezető járművek fejlesztését, illetve ezek működéséhez szükséges kommunikációs és infrastruktúra kiépítését célozzák meg, nyilatkozta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

A dokumentum létrejöttében kulcsszerepet játszott a zalaegerszegi tesztpálya megépítése, amely Közép-Kelet-Európa első ilyen komplexuma. A fejlesztési tevékenységek eredményeképpen a közeljövőben a közlekedés és az áruk szállításának a módja teljesen megváltozik – mondta az osztrák közlekedésért, innovációért és technológiáért felelős miniszter. Norbert Hofer hozzátette: a megállapodás egy lényeges lépés az Európai Unió pozitív jövője felé.

Peter Gaspersic szlovén infrastruktúra-fejlesztési miniszter elmondta, tárcájuknál tudatosan készülnek azokra a változásokra, amelyeket az elektromos járművek és az önvezető autók elterjedése okoz majd, így a vállalatvezetőket és a kutatóintézeteket is bevonták a stratégiájuk kialakításába, valamint autópályáikat 50 kilométerenként ellátták elektromos töltőkkel.

Forrás: www.privatbankar.hu
A teljes cikket itt olvashatják.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien