A Continental február 22-én hivatalosan is megnyitotta budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központját.

conti

A lokáció vezetője, Jens Brüning köszöntője után röviden bemutatta a fejlesztő központ fejlődésének eddigi történetét, melyet dr. Sascha Semmler, a Continental Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) üzletágának Kamera program menedzsment vezetője, Ralph Lauxmann, a Chassis & Safety divízió Systems & Technology területének vezetője, illetve dr. Palkovics László, Innovációs és Technológiai miniszter beszéde követett.

A virtuális szalag átvágását követően a Continental élőben bemutatott néhány példát a fejlett mesterséges intelligencia (MI) alapú technológiai megoldásaiból, amelyek kulcsfontosságúak az önvezető járművek fejlesztésében (például gyalogosok testtartásának vizsgálata, hogy jobban előre jelezhetők legyenek a szándékaik).

Budapestről alakítják a jövő mobilitását

– A fejlesztő központ a Continental vállalat magyarországi működését az automata vezetéshez szükséges megoldásokkal látja el – hangsúlyozta Jens Brüning, a budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központ vezetője. – Az 1400 m2-es telephelyünk Budapest szívében egyedülálló lehetőséget nyújt az elkötelezett és motivált szakértők számára, akik aktívan szeretnék alakítani a jövő mobilitását. Inspiráló és kényelmes munkakörülményeket, a fejlesztésekhez szükséges high-tech felszereléseket, és modern belső kialakítást biztosítunk munkatársainknak, teret adva a kreativitásnak és az ötleteknek. A csapatunk jelenleg MI specialistákból, data-managerekből, DevOps mérnökökből és alkalmazás fejlesztőkből áll. Az elkövetkező hónapokban folyamatosan bővülünk majd, hogy elérjük a célul kitűzött 100 fős létszámot.

– Az új Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központ létrehozása fontos mérföldkő a Continental számára az automata vezetés felé haladó úton. Az itt fejlesztett megoldások jelentősen hozzájárulnak majd ahhoz, hogy az automata vezetéshez használt rendszereink már a közeljövőben használatra készek legyenek, így biztonságosabbá tesszük a közlekedést – mondta Dr. Sascha Semmler, a Continental Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) üzletágának Kamera program menedzsment vezetője.

Forrás és kép: autopro.hu

A teljes cikk elérhető ezen a linken.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien