teslaKilenc Tesla haladt konvojban szombaton Nyíregyháza és Zsámbék között, hogy egyedülálló rekordot állítsanak fel a magyar utakon. Az autók az önvezető funkcióra támaszkodva tették meg a körülbelül 250 kilométert, ami egyértelműen megmutatja, merrefelé halad az autózás jövője.

A hazai autózás történetében először volt arra példa, hogy kilenc Tesla konvojban haladva, önvezető módba kapcsolva tegyen meg a hazai utakon körülbelül 250 kilométert. A Nyíregyháza és Zsámbék közti utat ugyanis – Budapesten keresztül – így tették meg a Teslák utasai.

“Szerettük volna megmutatni, hogy jelenleg hol tart az autóipar fejlődése, és milyen jövőkép vár ránk hamarosan az utakon” – nyilatkozta a hvg.hu-nak Gugg Zsolt, a Tesla Élményvezetés alapítója, az esemény szervezője. Mint mondta, a konvoj kilenc autójából hatban volt önvezető technológia, az egyik autó pedig a legfrissebb fejlesztések közé tartozik, amit már oldalsó szenzorokkal is felszerelt a Tesla.

A kísérletben részt vevő, önvezető funkcióval ellátott autók egyelőre a 2-es típusú önvezetésre képesek. Ahogy ezt a gyakorlatban is láttuk, az autó ennek segítségével képes folyamatosan a sávjában maradni és az előre meghatározott követési távolságot, valamint sebességet tartani, emellett pedig minimális emberi segítséggel képes az automatikus sávváltásra is.

Forrás: www.hvg.hu

Fotó forrása: www.tesla.com

A teljes cikk itt olvasható.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien