lead_560wAz autopro.hu az önvezető járművek közlekedésének jövőbeli szabályozásába enged betekintést. A témában dr. Nyalka Csaba, a DLA Piper Horváth és Társai Ügyvédi iroda együttműködő ügyvédje nyilatkozott a nemzetközi szabályozás kiemelt fontosságáról.

Ausztriában már tesztelhetnek önvezető autókat közutakon – továbbgondolva ezt, már most érdemes eltöprengeni azon, hogy milyen készültségi fokban van az autonóm közlekedést érintő nemzetközi szabályozás. 2016-ban hatályba lépett a Bécsi Közúti Közlekedési Egyezmény módosítása, ami az autonóm közlekedés fejlődésének egyik újabb fontos állomása.

Fontos kiindulópont, hogy a nemzetközi jog szabályai az autonóm közlekedéssel kapcsolatban is kiemelkedő jelentőséggel bírnak. Ez érthető, hiszen egy állam önálló, másokkal nem egyeztetett közlekedési szabályrendszere azt a veszélyt hordozná magában, hogy az országhatárnál ki kellene kapcsolni az automatizált rendszereket vagy a belföldön megfelelően felszerelt járművekkel külföldön, az eltérő szabályrendszer miatt nem lehetne közlekedni.

Forrás: www.autopro.hu

A teljes cikk itt olvasható.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien